Bireysel İnternet Hesaplama Aracı İletişim Formu Hemen Başvur

İşimiz Okumak Projemiz

*Türkiye İstatistik Kurumu 2012 yılı Çocuk İşgücü Anketi sonuçlarına göre, Türkiye’de çalışan çocuk sayısı yaklaşık 900 bindir. Bu çocuklar çeşitli iş yerlerinde kayıtlı olarak çalıştırılarak, okullarından uzaklaştırılmaktadırlar. 8 milyona yakın çocuk ise kayıt dışı olarak çalışıyor ve milyonlarca çocuk eğitim ve çocuk olma hakları ellerinden alınarak, istismar ediliyor ve gelecekleri ellerinden alınıyor...

2010’dan beri İşimiz Okumak diyoruz!

Garanti BBVA Emeklilik olarak, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliği ile 2010 yılından bu yana para kazanmak amacıyla başta sokaklar olmak üzere çeşitli iş yerlerinde çalışan çocuklarımızı, çalıştıkları iş yerlerinden tamamen kopararak okullarına döndürmek hedefiyle "İşimiz Okumak" isimli kurumsal sosyal sorumluluk projemizi yürütüyoruz.

8 yılı aşkın süredir devam eden projemiz kapsamında bugüne kadar İstanbul’da çocuk işçiliğinin yoğun olarak tespit edildiği 13 ilçe ve 45 okulda, 6.200’ü aşkın öğrenci ve velisine ulaştık. Öğretmenlerimizin destekleriyle okul içi ve okul dışında gerçekleştirilen akademik, sosyal ve kültürel aktiviteler ile çocuklarımızın okul ile bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyoruz.

Drama Atölyesi ile çocuklarımız yeteneklerini keşfediyorlar...

2012 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz Drama Atölyesi çalışmalarımız ile uzman eğitmenlerimiz çocuklarımızla her ay iki kez okullarında bir araya geliyorlar. İstanbul Drama Sanat Akademisi iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle çocuklarımızın empati kurma ve kendini toplum içerisinde ifade etme yeteneklerini geliştirmeyi; kendilerini, hayallerini ve hedeflerini daha iyi tanıyarak okul ile bağlarını güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Aile ve Çocuk İletişimi Seminerleri ile ebeveynlere de ulaşıyoruz.

Projemizin başlangıcından bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda, çocuk işçiliğini önleme ve durdurmaya yönelik konularda en önemli unsurun "aile" olduğunu deneyimledik. Bu sebeple, 2014 – 2015 eğitim yılında "Aile ve Çocuk İletişimi" konulu seminerleri çalışmalarımız arasına katarak, çocuklarını çalışmaya yönlendiren ebeveynlerle bir araya gelmeye başladık. Alanında uzman bir psikolojik danışman eşliğinde gerçekleştirdiğimiz bu buluşmalarda, çocukların bir işte çalışmama hakkı, ebeveyn tutumları ve bu tutumların çocuklar üzerindeki olumsuz yansımaları konularında velileri bilgilendirmeyi amaçlıyor; çocukları sokaklardan ve iş yerlerinden uzak tutmanın temel yolunun ailelerden geçtiği konusunda ebeveynlerde farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.

Garanti BBVA Emeklilik Gönüllüleri çocuklarımızın geleceğine ışık tutuyor.

Garanti BBVA Emeklilik çalışanları, her geçen yıl artarak süren desteklerini İşimiz Okumak projesine aktif katılımlarıyla sürdürüyorlar. Projemiz kapsamında öğrencilerimizle yıl içerisinde sık sık bir araya gelen gönüllülerimiz, okul içi ve dışında çocuklarla birlikte birbirinden keyifli etkinlikler gerçekleştiriyorlar. 3 yıldan bu yana sürdürdüğümüz 'Kariyer Günü' etkinliğimizde çocuklarımız, yöneticilerimiz ve gönüllülerimizi Genel Müdürlük’te buluşturarak, çocuklarımızın hem çalışma ortamımızı görmelerini hem de gönüllülerimizi yakından tanıma fırsatı yakalamasını sağlıyoruz. Ayrıca, Akvaryum gezisinden Boğaz turuna, müze ziyaretlerinden İngilizce derslerine, duvar boyamadan sanat etkinliklerine kadar uzanan etkinlikler ile gönüllülerimiz çocuklarımıza önemli birer rol model olarak, onlara örnek başarı hikayeleri sunmayı hedefliyorlar.

914 öğrencimiz tamamen okullarına döndü...

2010 yılından bu yana sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda, eğitimcilerimizin ve 800'ü aşkın gönüllümüzün de desteğiyle toplam 914 çocuğumuzun çalıştıkları işleri tamamen bırakarak okullarına dönmesini ve daha parlak bir geleceğe adım atmalarını sağladık.

Hedefimiz...

Her yıl daha çok çalışan çocuğumuza ulaşarak, onları eğitim hayatlarına tamamen döndürmek; ellerinden alınan çocuk olma, oyun oynama ve eğitim haklarının keyfini özgürce çıkartarak, hayallerindeki geleceğe yürüyen ve okuyan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.